Kviklån online

Der findes en række udbydere af kviklån på nettet i Danmark og det er muligt her på Camar, at se et godt overblik over nogle af de udbydere.

Kviklån hvor man kan få første lån gratis findes ikke

Der er imod en del sund fornuft nogle der tror, at man som privatperson kan få et kviklån hvor renten er gratis eller nul procent. Det er ikke tilfældet for 98% af alle udbydere og derfor skal man være vågen hvis man ser reklamer som ser lidt for lovende ud i forhold til hvad man kan forvente.

Hvis du som privatperson er på udkik efter finansiering af forbrugsgoder kan kviklån selvfølgelig være en overvejelse og der er det meget vigtigt, at du som person klart ser på omkostningerne og i den sammenhæng er især betegnelsen ÅOP vigtig.

ÅOP for kviklån online på nettet

Årlige omkostninger i procent er hvad ÅOP står for og det er faktisk en rigtig smart løsning hvis du ønsker, at vide hvor store omkostningerne er om året på et lån. Det betyder med andre ord at du kan få et samlet overblik over netop prisen for dit lån i en længere periode ved at bruge ÅOP.

Du kan derfor altid se efter ÅOP når du er på udkik efter et kviklån online. ÅOP kan således benyttes til, at benchmarke om omkostningen ved det ene kviklån er højere end ved det andet.

Vi anbefaler klart, at du ser på følgende ting før du ansøger om et lån online

 • ÅOP (årlige omkostninger i procent)
 • Kundeservice (Se på Trustpilot hvad andre skriver om den långiver)
 • Telefonsupport (Kan du kontakte långiveren telefonisk)

Hvad er et kviklån?

Begrebet “Kviklån” dækker over forskellige former for hurtige lån uden sikkerhedsstillelse. Man låner et mindre beløb med en hurtig udbetaling og en kort løbetid. Det kan f.eks. være meget nyttigt hvis tv´et er gået i stykker få dage før VM-finalen i fodbold, bilen skal uventet på værksted, eller man har måske smadret sin telefon, og man har ikke penge nok på bankkontoen til at købe en ny. Det er dermed blevet et synonym på hurtigt at forsøde tilværelsen med en økonomisk saltvandsindsprøjtning, da det er en nem og hurtig mulighed for at skaffe penge med en klar oversigt over omkostningerne og afbetalingerne fra starten af.

Oprindeligt blev kviklån brugt som mikrolån som hjælp til erhvervsdrivende i u-lande, men er i dag blevet meget populært i hele den vestlige verden. I de seneste år er interessen herfor eksploderet, så det er også et begreb som alle danskere efterhånden har en holdning til. Der findes flere underkategorier til kviklån, men de dækker alle sammen over lån der hurtigt kan optages uden sikkerhedsstillelse. Der redegøres for forskellene længere nede i artiklen, men grundlæggende dækker de over det samme:  Et sådant lån kan optages, hvis man akut mangler penge og måske ikke har så mange andre muligheder for at skaffe dem. Hvor det kan tage både dage, uger og endda måneder at få godkendt et lån hos banken og hvor der skal indgå officielle dokumenter og papirer, kan et kviklån optages på få minutter uden nogen form for sikkerhedsstillelse, dvs. der skal ikke laves en økonomisk sikkerhedsstillelse. Den manglende sikkerhedsstillelse betales der så for gennem ofte højere renter end ved banklån.

Markedet for lån og især kviklån har som skrevet aldrig været større end det er nu. Med et utal af låneudbydere og endnu flere lånetilbud kan det virke som en jungle at finde rundt i. For at finde det bedste skal man især sammenligne priser og vilkår, og her skal man på forhånd have gjort sig klart, hvilke lånebehov man har. I forhold til store forbrugslån har kviklån som regel en kortere løbetid, dvs. det skal tilbagebetales efter en bestemt tidsperiode, ellers løber der dyre ekstrarenter på.

Nedenstående er de almindelige lånevilkår for kviklån i Danmark.

Løbetid: Kan variere fra 30 dage og helt op til flere år
Mulige lånebeløb: Varierer meget, men ligger som regel mellem 1.000-100.000 kr. Er dog set fra 100-400.000 kr.
Omkostninger og gebyrer: Også store forskelle, men starter ved 0 kr. og kan være flere hundrede procent.
Udbetalingstid: Få minutter op til 48 timer, afhængigt af lånets løbetid

Som det kan ses af ovenstående, kan prisen på et kviklån variere meget, så det kan være svært at give et endeligt svar på, hvad det kommer til at koste. Derfor gives der i det følgende et vejledende eksempel:

Der tages udgangspunkt i et kviklån på 10.000 kr. med en løbetid på 1 år med en variabel rente, dvs. renten kan svinge enten månedligt eller årligt.

Lånebeløb   Løbetid   Rente   ÅOP   Månedlig ydelse   Tilbagebetalingsbeløb

10.000           1 år         9,9-26  31-50   964-1038             11562-12430

Selvom den månedlige ydelse er lav, skal man altid tilbagebetale mere end man har lånt, i dette tilfælde minimum 1562 kr. For at finde lånets samlede pris skal man især kigge på ÅOP, de årlige omkostninger i procent. Denne procentsats viser, hvad lånet kommer til at koste, og jo højere ÅOP er, jo dyrere bliver lånet. ÅOP dækker administrationsgebyrer, stiftelsesomkostninger og andre lånegebyrer. Ifølge dansk lov skal ÅOP vises ved låneoptagelse, så man kan være sikker på lånets endelige pris. Det tager dog ikke højde for at man ikke kan betale lånet, hvilket gør lånet meget dyrere grundet de ekstra renter.

Som en af de hurtigste og nemmeste måde at låne penge på får man svar næsten med det samme. Man skal blot ansøge online, og så får man hurtigt besked om, hvorvidt lånet er blevet bevilliget. Hvor man med et banklån skal sidde og redegøre for sin økonomi, skal man med et kviklån blot finde det rigtige lån og indtaste Nem-ID, og så bliver sagen behandlet. Normalt tager det kun få minutter, mens det andre gange kan tage længere tid. Bliver det så godkendt, har man pengene på kontoen inden længe, og man kan så derefter bruge pengene på lige, hvad man ønsker.

Vilkår for at optage kviklån i Danmark

For stort set alle lånevirksomheder gælder, at de ikke låner penge til personer der er registreret som dårlige betalere, enten i RKI eller i Debitor-registret. Alle kræver at lånemodtager er myndig, og nogle steder er det også et krav at være fyldt 20 21 eller sågar 25 år. Dertil skal man være registreret på en dansk adresse, have dansk statsborgerskab, Nem-ID og bankkonto.

Man vil dog altid have bedre chance for at kunne optage lån med en god økonomi og en stabil indkomst, end hvis man ingen indkomst har eller i forvejen har gæld. Er det tilfældet, anbefales det altid at få eksisterende gæld afbetalt før man overvejer at optage mere. Alt dette indgår i udlåners kreditvurdering. Nogle udlånere tjekker blot, at man ikke er registreret som dårlig betaler, mens andre laver grundigere tjek med indkomstgrundlag. Vurderer udlåneren at lånet er i højrisikogruppen, vil det sjældent blive bevilliget.

Som allerede nævnt findes former for lån, både med og uden sikkerhedsstillelse. De vil blive gennemgået i det følgende:

Forskellige typer lån

 • Forbrugslån: Denne overordnede betegnelse dækker over forskellige lån til forbrug, der ikke kræver sikkerhedsstillelse. Det er ofte forholdsvist lave beløb, så det egner sig ikke til større investeringer som hus, bil og båd. Der er ingen sikkerhedsstillelse, men dette kommer også til udtryk i højere renter og flere gebyrer. Nogle lån er på helt op til 400.000 kr., men de er ofte langt mindre.
 • SMS-lån: Denne type lån kan både ansøges online og gennem mobiltelefonen. Det drejer sig om meget små lånebeløb på mellem 500-5000 kr. med en løbetid på 30 dage. Det bruges ofte til at dække daglige udgifter sidst på måneden, eller hvis man får en uventet regning. Det minder om kviklån, men har en kortere løbetid.
 • Banklån: Det klassiske lån med sikkerhedsstillelse bruges ofte til store investeringer som hus og bil. Her skal pengene bruges på noget bestemt, som en bankrådgiver skal acceptere og bevillige lånet til. Dette lån afdrages oftest over længere tid, da det er store summer. Dog vil man som regel heller ikke kunne blive godkendt her, hvis man er registreret som dårlig betaler.
 • SU-lån: Dette er lånet med den absolut billigste rente. Som studerende på ungdoms- og videregående uddannelser har man ud over SU og deltidsjob mulighed for at supplere sin indtægt med et SU-lån på op til 3000 kr. om måneden gennem staten. Mens man er under uddannelse, er lånet rentefrit og skal først tilbagebetales efter endt uddannelse.
 • Kassekredit: Ud over indestående på sin konto har man mulighed for at hæve ekstra penge. Dette beløb fastsættes af en bankrådgiver efter gennemgang af bevægelserne på ens konto. Dette er typisk dyrere end almindelige banklån, men billigere end kviklån.
 • Realkreditlån: Dette lån bruges til køb af bolig og dækker typisk 80% af boligens pris. Resten skal man selv betale eller låne i banken, f.eks. som boliglån.
 • Boliglån: Kan optages som supplement til realkreditlånet, hvis man ikke har de resterende 20%. Det er et af de billigste banklån, da banken har sikkerhed i den købte bolig.

Hvordan vælger man kviklån?

Selvom det som regel er dyrere at optage kviklån, går det også væsentligt hurtigere at optage dem end banklån. Flere og flere udbydere af kviklån tilbyder nu første lån uden omkostninger, dvs. låner man f.eks. 10.000 kr., skal man kun betale dette beløb tilbage og ingen renter. Det skal man først ved senere lån, så det første lån er 100% gratis i henhold til omkostninger.

Som allerede nævnt er markedet for kviklån kæmpestort og har aldrig været større. Der er derfor gode muligheder for at finde et passende lån. Her skal man især tage udgangspunkt i sine lånebehov, dvs. hvor mange penge har man behov for at låne. Man kan så afsondre markedet for et passende lån, og gennem en låneberegner finde ud af, hvilket der er mest fordelagtigt. Når dette så er fundet, skal man ansøge om lånet online.

Hvordan ansøger man om kviklån?

Låneansøgningen foregår i 3 overordnede trin.

Når man har fundet et passende kviklån, skal man ansøge på udlåners hjemmeside, der så skal gennemgå ansøgningen. Dette gøres for at lave en kreditvurdering, som er grundlaget for at tilbyde et lån. Dette udformer sig i et konkret lånetilbud i en kontrakt, som man altid bør nærlæse før man i næste skridt skriver under med Nem-ID og dermed bekræfter at man ønsker lånet. Når kontakten er godkendt af låneudbyderen, bliver pengene udbetalt inden for 48 timer, men ofte meget hurtigere. Pr. 1. januar 2017 gælder en regel med en øget forbrugerbeskyttelse på kviklån med en løbetid på under 3 måneder. I modsætning til andre kviklån er der indført en betænkningspause på 48 timer efter ansøgningstidspunktet, hvor udbyder ikke må kontakte ansøgeren. Til gengæld skal ansøgeren aktivt kontakte udbyderen for endeligt at acceptere lånetilbuddet.

Vigtige begreber i forbindelse med kviklån

 • Løbetid: Lånets løbetid er den periode, som man låner pengene i. Det er specificeret i lånekontrakten, og man bør kun vælge et lån, som man ved, at man kan tilbagebetale inden for den angivne tid.
 • Månedlig omkostning: Dette angiver, hvor meget man skal betale for at have lånet pr. måned.
 • Omkostninger: Hvad koster det at optage lånet. Selvom der findes flere billige kviklån, vil det oftest være dyrere at optage lån uden om bankerne.
 • Rente: De løbende omkostninger ved at have lånet. Selvom mange låneudbydere tilbyder første lån eller de første måneder rentefrit, er det alligevel vigtigt at læse kontrakten godt igennem. Sammen med de årlige omkostninger udgør de det beløb, som skal tilbagebetales. Jo flere penge man låner, jo mere skal der betales i renter. Den konkrete rente fastsættes på baggrund af udbyderen kreditvurdering af ansøger, dvs. vedkommendes muligheder for at betale tilbage ud fra en konkret vurdering af dennes aktuelle økonomi. Jo højere en risiko ansøger udgør for ikke at kunne betale tilbage, jo højere er renten.
 • ÅOP – de samlede årlige omkostninger: Det beløb der dækker de samlede årlige omkostninger ved at have lånet.

Ønsker man ikke en fastsat periode for lånet, kan det være et udmærket alternativ at få en kassekredit i banken. Nogle udbydere tilbyder også at udlåne et beløb rentefrit i op til 30 dage. Ønsker man at låne penge længere end de 30 dage, kan det være en ide at optage et forbrugslån.

Ulemper ved online lån – overvej dette før du optager lån

Som ovenfor beskrevet kan et kviklån være en oplagt mulighed, hvis man akut mangler penge, men der er også ulemper forbundet med denne type låneoptagelse. Selvom det som beskrevet på mange måder er nemt, fleksibelt og hurtigt at optage kviklån, er der også en lang række overvejelser at gøre sig. Først og fremmest skal man selvfølgelig overveje, om man overhovedet har brug for at kunne købe det ønskede som lånet skal optages til, eller om der måske er en anden måde at skaffe pengene på. F.eks. er det altid billigst at spare op og så købe varen kontant. Men er man i en situation uden andre muligheder end låneoptagelse, kan et kviklån være en mulighed.

Beslutter man sig for denne mulighed, er det først og fremmest vigtigt at vælge ud fra det enkelte låns vilkår. Man skal fra start af have lagt en afbetalingsplan og holde sig til den, da man ellers risikerer at komme ud med en meget stor gæld.

For at finde det bedste kviklån skal man i den konkrete situation kigge på:

 1. Din alder
 2. Det ønskede lånebeløb
 3. Lånets ønskede løbetid

Nogle låneudbydere har faste lånebeløb til forskellige priser, mens andre tilbyder kunden selv at fremsætte det ønskede lånebeløb. I henhold til ovenstående begreber findes der ikke et definitivt svar på, hvad det er rigtigt og forkert. Kviklån kan være en god løsning ved akut pengemangel, men man skal have gennemlæst kontrakten kritisk før man underskriver den. Selvom ÅOP skal fremgå af kontrakten, er det altid en god ide at indtaste låneoplysningerne i en online låneberegner, der kan give et overblik. På denne måde kan man nemt skabe overblik over de billige og dyre kviklån. Før man skriver under, skal man læse kontrakten godt igennem og have gjort sig klar, om man kan klare de krævede afdrag. På sin vis giver lånets form en meget stor struktur ift. tilbagebetalingen, og det er dermed et lån til folk med orden i økonomien, der behøver en midlertidig håndsrækning.

Alle lån, uanset om det er banklån, kviklån og kassekredit, koster penge i form af renter og gebyrer, så det er (næsten) aldrig gratis at låne penge. Hvor man med et kviklån præcist ved, hvor meget der skal tilbagebetales, mens en kassekredit nemt kan føles som ekstra penge der er på kontoen man bare kan bruge af og ikke kun til nødsituationer. Behøver man et større lånebeløb, kan man med fordel overveje et forbrugslån. Dette skal også ansøges online, men da beløbet er højere, vil man ofte skulle stille sikkerhed. Når man har besluttet sig for at optage et lån, skal man finde det mest velegnede, men det anbefales også at tjekke virksomheden bag og kundernes oplevelser hermed. Dette kan gøres via sites som Trustpilot.

Det anbefales dog aldrig at optage kviklån for ekstravagante ting såsom at holde en stor bryllupsfest, dyre gadgets eller andre meget dyre ting, som egentlig er en mindre investering. I stedet kan man spare op eller optage et banklån med mere stabile renter og mere sikkerhed.Forskellige udbydere har specialiseret sig i forskellige lån, så det er også med at søge det rigtige sted gennem et grundigt forarbejde. Her på siden har vi udvalgt nogle billige kviklån til dig. Hvis du ønsker at optage et lån, kan du prøve låneberegneren her på siden for at se, hvor meget du skal tilbagebetale for lånet, inkl. alle udgifter og renter. Med “billigt” henvises ikke nødvendigvis til de billigste tilbud i landet pt., men derimod til det billigste tilbud blandt de oplistede