Lån penge online

Et lån er kort sagt en økonomisk aftale mellem 2 parter. Den ene part (låntager) låner et beløb af den anden part (långiver), der får beløbet tilbagebetalt, oftest i rater og næsten altid med renter. Hvordan det enkelte lån skal tilbagebetales er specificeret i lånekontrakten. Der findes mange forskellige former for lån med forskellige formål, men med moderne teknologi har lånemarkedet ændret sig meget. Hvor man før i tiden skulle i banken og kunne ansøge om at låne penge efter en grundig gennemgang af ens økonomi, har den digitale tidsalder revolutioneret lånemarkedet. I den moderne låneverden kan det være en jungle at finde rundt i, da der findes hundredvis af lånudbydere og endnu flere forskellige lån, og der kommer konstant flere til. Hvor starter man med at lede efter det bedste lån, og hvad skal man kigge efter?

Vi vil nu hjælpe dig med at navigere rundt i den online lånejungle og guide dig til at finde det bedste og billigste onlinelån til den laveste pris.

Hvad koster det at låne penge?

Som allerede nævnt er det ikke gratis at låne penge. For at finde ud af hvor meget man skal tilbagebetale, skal man især kigge på løbetid, lånebeløb, renten og den månedlige ydelse. Ifølge dansk lov skal de årlige omkostninger (ÅOP) fremgå af kontrakten, men det kan alligevel være svært at skabe sig et overblik. Derfor har vi udviklet en online låneberegner, som du kan finde her. Ved at indtaste de konkrete betingelser for hvert enkelt lån kan man lave en komparativ sammenligning og dermed finde det bedste lånetilbud, hvilket gør hele processen langt enklere.

Selve låneprocessen online er meget enkel. Man ansøger lånet ved at indtaste sine oplysninger online, og udbyderen laver så et kredittjek. Ansøgningen bliver behandlet inden for få minutter og bliver man godkendt til lånet, vil man modtage det endelige lånetilbud. Grundet nye regler vil der gå 48 timer før man endeligt kan acceptere tilbuddet om kortfristede lån. I dette tidsrum må udbyderen ikke kontakte låntager, og man skal selv tage kontakt for at bekræfte at man ønsker lånet.

På papiret er der ingen øvre grænse for, hvor mange penge man kan låne, men i praksis er der naturligvis både en øvre grænse og naturligvis også en nedre. Det afhænger både af lånets art og formål samt hvad den konkrete privatøkonomi kan bære. Et onlinelån ligger fra et par hundrede kroner op til flere hundrede tusinder kroner, men langt de fleste ligger på nogle tusinde. Da et banklån som skrevet normalt kun bruges til større ting som bolig eller bil, skal det godkendes efter en grundig gennemgang af ens økonomi, mens et online lån sædvanligvis ikke er så højt og derfor ikke kræver samme gennemgang af ens økonomi for at blive godkendt.

Lån penge på nettet

Der findes forskellige typer lån online til lav rente. Her skal man altid overveje, hvad lånet skal bruges til og hvor stort et beløb man har brug for at låne. Et online lån skal man blot ansøge om online, og det lånte beløb kan man så bruge på hvad man ønsker. Lånudbyder blander sig ikke i, om man bruger pengene på et nyt TV, en lækker charterrejse eller noget helt tredje.

Ovenstående illustrerer meget godt forskellene mellem traditionelle banklån og hurtige online-lån. Man får hurtig besked om man er godkendt til et online-lån, mens det kan være en meget langstrakt proces at få bevilliget et banklån, især efter finanskrisen i 2008 hvor bankerne er blevet mere forsigtige med at låne penge ud. Ligeledes sker der en hurtig udbetaling uden at skulle sikkerhed for lånet, hvilket nok er en af hovedgrundene til at online hurtiglån vinder så meget frem i disse år. Det bruges især hvis man oplever en uventet udgift som f.eks. en høj tandlægeregning eller hvis mobilen går i stykker, og man mangler pengene her og nu, men kan afbetale det inden for en overskuelig periode.

Selvom det er en hurtig og nem løsning på et akut problem, er der ofte høje omkostninger ved online-lån. Grundet den manglende sikkerhedsstillelse vil udbyderne typisk kræve højere renter og omkostninger ved at tilbyde lånet. Har man ikke en sund økonomi uden for meget gæld eller en stabil indkomst, vil man typisk kun kunne få tilbudt lån med høje renter. Helt generelt gælder, at jo større risiko der er ved at udlåne penge, jo dyrere bliver det at optage lånet.

Uanset hvor gode lånebetingelser man håber at få, er der dog nogle krav til optagelse til at optage lån online. Alle udbydere kræver at låntageren er myndig, dvs. minimum 18 år, men man kan også krav om alder på minimum 20, 21 og sågar 25 år. Unge mennesker har ofte en mere usikker indkomst og kan derfor få sværere ved at blive godkendt. Der findes dog alternativer i form af billige SU-lån

I forlængelse af ovenstående vil det også være meget svært, hvis ikke umuligt, at få lov at optage lån hvis man er registreret som dårlig betaler, enten i RKI eller i Debitorregistret. Dertil skal man være registreret på en dansk adresse og have et gyldigt Nem-ID. Låneudbyderen skal have vished for at man er i stand til at tilbagebetale lånets ydelse, dvs. de månedlige afdrag. Nogle udbydere tilbyder også lån uden renter, men der er andre omkostninger forbundet ved at optage lån, og selvom et lån uden renter kan virke som en fantastisk løsning, er det ikke gratis.

Når man ansøger om at låne penge online, vil den præcise rentesats først være fastsat når udbyderen har sendt et personligt udarbejdet tilbud. Da man modtager et personligt skræddersyet tilbud, anbefales det at indhente tilbud fra minimum 3 udbydere, da man så kan udvælge det der passer bedst til ens behov og det billigste. Det koster ikke noget at indhente tilbud, og man har først accepteret lånet når det er skrevet endeligt under, så der er mange penge at spare ved at afsondre markedet.

Når det kommer til at finde det bedst lån, er der flere ting at være opmærksom på. Når det handler om at finde det billigste lån, skal man især kigge på ÅOP, de årlige omkostninger i procent, dvs. alle omkostninger ved at optage og afbetale lånet og indeholder bl.a. renter, renters rente, administrationsomkostninger samt engangsydelser som stiftelsesgebyr, ekspeditionsgebyr, tinglysningafgift, dokumentgebyr mm.

Når man skal vurdere de enkelte lånetilbud, er ÅOP være et meget hjælpsomt begreb. Dette tal opsummerer som skrevet samtlige omkostninger ved at have lånet, og uden dette ville det være umuligt at sammenligne lån, da der er forskel i administrationsomkostninger og renter. Helt grundlæggende kan man sige, at jo kortere løbetid et lån har, jo højere vil ÅOP være, da stiftelsesomkostningerne så vil være en tungere post end løbende renter. Omvendt vil længerevarende have lavere ÅOP og højere renter, da der vil nå at løbe flere renter på. Ud over ÅOP er renten et nøglebegreb for at finde det bedste lån. Renten er det gebyr man betaler for at låne det ønskede beløb.

Man kan vælge mellem lån med fast eller variabel rente. Den variable kan både stige og falde gennem hele lånets løbetid, så man kan både risikere at skulle betale mere eller mindre i rente, alt efter hvad der sker med renten. Har man luft i økonomien, kan det være en udmærket løsning, men hvis økonomien er presset, vil det være mere hensigtsmæssigt med et lån med fast rente, hvor man altid kender de præcise afdrag.

Der findes forskellige muligheder for lån. Selvom denne artikel har fokus på online-lån, har vi valgt også at inddrage andre former for lån for at illustrere nogle af forskellene. Vi har oplistet de mest brugte typer nedenfor, der alle har deres anvendelse:

Forskellige typer lån

 • Forbrugslån: Dette dækker over forskellige lån til forbrug, der ikke kræver sikkerhedsstillelse. De forholdsvist lave beløb egner sig ikke til større investeringer som hus, bil og båd. Der er ingen sikkerhedsstillelse, men dette kommer også til udtryk i højere renter og flere gebyrer. Nogle lån er på helt op til 400.000 kr., men de er ofte langt mindre.
 • Billån: Man kan optage online-lån til køb af bil. Modsat de fleste andre online-lån har udlåner her sikkerhed i beløbet, da bilen repræsenterer en værdi og kan tages af udbyder hvis lånet ikke vedligeholdes. Hvor meget man kan låne, afhænger naturligvis af bilens pris, men også hvor meget man kan ligge i udbetaling.
 • SMS-lån: Det drejer sig om meget små lånebeløb på mellem 500-5000 kr. med en løbetid på 30 dage. Det bruges ofte til at dække daglige udgifter sidst på måneden, eller uventede udgifter som en ekstra tandlægeregning. Det minder om kviklån, men har en kortere løbetid.
 • Banklån: Det klassiske lån hvor pengene bruges på noget bestemt, som en bankrådgiver skal acceptere og bevillige lånet til. Dette lån afdrages oftest over længere tid, da det er store summer. Dog vil man som regel heller ikke kunne blive godkendt her, hvis man er registreret som dårlig betaler.
 • SU-lån: Lånet med den absolut billigste rente. Som studerende på ungdoms- og videregående uddannelser har man ud over SU og deltidsjob mulighed for at supplere sin indtægt med et SU-lån på op til 3000 kr. om måneden gennem staten. Mens man er under uddannelse, er lånet rentefrit og skal først tilbagebetales efter endt uddannelse.
 • Kassekredit: Ud over indestående på sin konto har man mulighed for at hæve ekstra penge som et løbende lån. Dette beløb fastsættes af en bankrådgiver efter gennemgang af bevægelserne på ens konto. Dette er typisk dyrere end almindelige banklån, men billigere end kviklån.
 • Realkreditlån: Dette lån bruges til køb af bolig og dækker typisk 80% af boligens pris. Resten skal man selv ligge i udbetaling eller låne i banken, f.eks. som boliglån.
 • Boliglån: Kan optages som supplement til realkreditlånet, hvis man ikke har de resterende 20%. Det er et af de billigste banklån, da banken har sikkerhed i den købte bolig.

Hvilket lånefirma skal man bruge?

Priserne på lån varierer som skrevet meget, alt efter hvilket type lån man ønsker. Dertil kommer at de fleste lån følger den generelle økonomiske udvikling, og derfor stiger og falder priserne konstant. Man kan med fordel gennemgå og forny sine aftaler med låneudbyderne, da det vil kunne spare mange penge.

En ting er hvad de enkelte lånefirmaer tilbyder i form af renter og ÅOP, men noget andet er hvordan kunderne oplever selskaberne bag. Her kan man med fordel tjekke selskaberne på sites som Trustpilot. Dertil kommer at alle finansielle virksomheder i Danmark er underlagt Finanstilsynet for at sikre at der ikke snydes med finansielle forretninger, så man kan trygt optage lån.

Hvad koster kviklån?

Som ovenstående har vist kan kviklån være en god mulighed at udnytte i tilfælde af akut pengemangel. Det er ikke nødvendigvis dyrt at optage denne form for lån, men man skal se sig for. Det indebærer bl.a. at udvælge det bedste lån ved at indhente forskellige lånetilbud og anvende en online låneberegner. Man skal også fra start af have lagt en plan for tilbagebetalingen og være sikker på, at man kan klare afbetalingerne, da lånet ellers bliver meget dyrere pga. renters renter og man herigennem kan blive tvunget ud i yderligere låneoptagelse og dermed kan ende i en gældsfælde. Hvis blot man er sikker på at kunne klare afdragene, er online lån ikke nødvendigvis dyrere end andre lån. Dertil kommer at jo hurtigere man får afbetalt et lån, jo billigere bliver det.

Til ÅOP hører bl.a. følgende omkostninger:

 • Engangsomkostninger
 • Administrationsgebyrer
 • Oprettelses- og stiftelsesgebyr
 • Renter samt månedlige og årlige kontogebyrer
 • Hvis afdragene ikke falder rettidigt,

Næsten alle mennesker oplever at være økonomisk pressede i ny og næ. Man bliver nemt fristet af alt muligt. Den nyeste iPhone er lige kommet på markedet, man vil gerne på en lækker charterrejse med familien, bilen skal på værksted – kort sagt er der hele tiden noget at bruge penge på, og man føler ofte at man ikke har penge nok til alle ønsker. Da det er som nemt at blive godkendt til et online-lån, skal man turde kritisk på egen økonomi for at vurdere, om lånet kan tilbagebetales inden for den angivne tid. Man må ikke ende med at skulle optage kviklån for at tilbagebetale kviklån, da det er den sikre vej til en plads i RKI. RKI er ikke som en straffeattest, men er man først havnet her, er det noget nær umuligt at låne penge, og de få lån der kan optages, vil have så høje renter, at de vil kunne smadre en i forvejen skrøbelig økonomi.

Er man endt i et register over dårlige betalere, anbefales det at få betalt gælden ud så hurtigt som muligt, så man kan blive slettet fra registret. Men som med al anden økonomisk aktivitet handler det om at tænke langsigtet. Selvom man falder over et fantastisk lånetilbud på 20.000 kr. til en lav rente, kunne det måske være en ide kun at låne 10.000 kr. Det kan godt være at den nye iPhone lige er kommet på markedet, men det er langt billigere at optage et lån på det halve og så spare den resterende del op. Dertil kan man få elektronik som iPhones til en langt billigere pris blot et par måneder efter den er kommet på markedet.

Her kan man også med fordel gennemgå sin privatøkonomi, hvor der ofte vil være mange penge at spare, hvis blot man ændrer lidt i sine vaner og dagligdagsbudget. Hvis man blot kan spare 2000 kr. om måneden ved at vælge en billigere TV- og internetpakke, ved at lave madplan og strukturere sine dagligvareindkøb bedre og ved at skære lidt ned på luksus som købekaffe vil man hurtigt kunne mærke det i budgettet og man behøver ikke optage så store lån. Dertil kommer at man tit kan trække udgifter til både rente og gebyrer kan trækkes fra i SKAT, dvs. der kan opnås besparelser på udgifterne til lånene. I langt de fleste tilfælde får SKAT automatisk besked herom, men i enkelte tilfælde skal man selv informere dem herom. 

Man betaler en højere pris for at optage lån online, men sker det under ordnede forhold og med orden i økonomien kan det være en glimrende løsning at optage lån online. Når du bruger vores online låneberegner og ser de oplistede lånetilbud, kan du skabe dig et overblik over udvalgte lånetilbud og samtidig se, hvad det kommer til at koste dig at optage dem. Der vil hurtigt foreligge en afgørelse om lånet kan bevilliges, og du skal blot underskrive med Nem-ID. Som ovenstående har vist er der mange nøgletal og begreber at holde styr på. Hvis man ikke ved så meget om økonomi, kan det virke svært at komme i gang og finde det bedste lån, men der er heldigvis hjælp at hente. Vi har samlet nogle gode online lån her på siden, og vi har også udviklet en online låneberegner, hvor du kan se de præcise omkostninger ved at optage lån ved at indtaste ÅOP og rente. Jo mere arbejde og research man ligger i at finde det bedste lån til de bedste betingelser, jo billigere kan man få det. Vi har dog sparet dig for meget af arbejdet ved at samle nogle af de bedste lånemuligheder her på siden. Du kan altså trygt kaste dig ud i at finde det bedste online-lån her på sitet. Vi har gjort et stort stykke arbejde for at gøre processen så nem, enkel og ligetil som mulig. Dog er det stadig vigtigt at gøre sig ovennævnte overvejelser før man skriver under på et lån.