De bedste danske kviklån

Hvis man akut har brug for et mindre lån, kan det være en god ide at optage et mindre kviklån. Et kviklån er et online lån uden egentlig sikkerhedsstillelse. Typisk kan man låne fra et par hundrede til flere hundredtusinder kroner, men hvor meget man konkret kan låne afhænger af ens konkrete privatøkonomi. Hvis man ikke kan tilbagebetale de aftalte afdrag, vil lånet dog pludseligt blive meget dyrere.

Modsat et banklån skal man ikke gennem en længere godkendelsesproces med en detaljeret gennemgang af ens økonomi for at få bevilliget et lån. Man skal blot være myndig, have en dansk adresse og ansøge online med Nem-ID for at få bevilliget et kviklån. Dertil vil langt de fleste udbydere ikke låne penge ud til folk der er registrerede som dårlige betaler, enten i RKI eller Debitorregistret. De lånte penge kan man bruge på lige, hvad man vil.

Det er dog ikke gratis at låne penge og slet ikke kviklån. Denne lånetype har generelt en højere rente end alle andre lån, da den er uden reel sikkerhedsstillelse. Der skelnes mellem lån med fast og variabel rente. Har man en sund og stærk økonomi der kan klare rentestigninger, kan man med fordel vælge et lån med variabel rente.

I tilfælde af at renten falder, vil man kunne profitere af en lavere rente. Hvis man har en spændt økonomi og ønsker at kende de præcise afdrag, anbefales det at vælge et lån med fast rente. Som navnet antyder, ændres renten på ens lån ikke, uanset hvordan renten ellers udvikler sig.

De billigste kviklån på nettet

For at finde det billigste kviklån skal man kigge på ÅOP, der er de samlede årlige omkostninger i procent, alt inklusive. Hvor dyrt lånet bliver i sidste ende, afhænger af løbetiden, lånebeløbets størrelse og renten. For at finde det bedste lån i den konkrete situation kan man bruge en online låneberegner. Man skal indtaste lånets betingelser, og så vil man se, hvor meget de enkelte afdrag løber op i. Dermed kan man allerede på forhånd lave en vurdering, hvorvidt man er i stand til at tilbagebetale de krævede afdrag med renter. Man bør aldrig optage et lån man ved man ikke kan tilbagebetale eller for at tilbagebetale et andet lån, da det blot gør gældsspiralen endnu større. Men har man grundlæggende en fornuftig økonomi med en fornuftig indtægt og blot trænger til en midlertidig økonomisk saltvandsindsprøjtning, kan det være en udmærket måde at løse et midlertidigt likviditetsproblem på.

Vi anbefaler derfor at indhente flere tilbud, da der er mange penge at spare ved at undersøge markedet. Vi har samlet nogle af de bedste kviklån her. For at finde det bedste kviklån kan du bruge vores onlinelåneberegner her.

Skriv en kommentar