Lån penge online

Det moderne digitale lånemarked giver mulighed for at låne penge hurtigt og nemt uden at skulle sikkerhed. I modsætning til det traditionelle banklån skal man bare ansøge med Nem-ID online, og så modtager man svar inden for få minutter. Der findes adskillige låneudbydere og endnu flere lån online, så det gælder om at finde det bedste.

Her kan man med fordel anvende en online låneberegner, og ved at indtaste lånets betingelser i form af ÅOP og løbetid får man lånets pris inklusiv renter og gebyrer angivet i de løbende afdrag. Det er altså muligt at se de løbende afbetalinger allerede før man optager lånet og dermed kan man se, om man har råd til det.

En online låneudbyder blander sig i modsætning til banken sjældent i, hvad man bruger lånet til. Måske er fjernsynet gået i stykker, man trænger til at komme på charterrejse, den nye iPhone er lige kommet på markedet eller noget helt fjerde.

Et online-lån kan derfor betragtes som en økonomisk nødindsprøjtning hvis man lige står og mangler uden at skulle stå skoleret for bankrådgiveren over, hvad man har brugt det på. Alt efter lånetype og udbyder kan man låne fra et par hundrede op til 400.000 kr., men langt de fleste online-lån ligger på nogle tusinde.

For alle låneudbydere gælder, at der kun udlånes penge til personer på minimum 18 år, og der er også krav på 20, 21 og 25 år. Dertil vil man få svært ved at optage lån, hvis man er registreret som dårlig betaler, enten i RKI eller Debitorregistret. Endeligt vil man stå bedre, hvis man kan fremvise en bundsolid økonomi med en stabil indkomst og med ingen eller slet ingen gæld.

Et online-lån kan altså være en god løsning, hvis man akut mangler penge, men har orden i sin økonomi. Et udmærket alternativ kan være en kassekredit, hvor man har mulighed for at trække over. Man “betaler tilbage” næste gang der kommer penge på kontoen, men risikoen ved kassekredit er, at man ser det som en ekstra shoppemulighed og ikke kun bruger den til nødsituationer.

Et online-lån kan blive dyrt hvis man ikke kan betale tilbage, da der så løber ekstra renter på.  Det derfor vigtigt at lave en afbetalingsplan og afsætte penge i budgettet inden man optager lånet. For at finde det bedste lån anbefales det at indhente forskellige lånetilbud og vurdere dem ud fra ÅOP´en. Vi har samlet nogle gode lån her på siden, som du kan se her.

Skriv en kommentar