Låneberegner til forbrugslån online

I den digitale tidsalder bliver vi konstant bombarderet med muligheder for online forbrugslån. Aldrig har det været nemmere eller hurtigere at optage lån, men man betaler til gengæld med højere renter for denne fleksibilitet.

Selvom de samlede årlige omkostninger (ÅOP) ved at optage og have lånet skal fremgå af kontrakten, kan det være svært at gennemskue, hvilket lån der er det bedste og hvad man skal være opmærksom på.  Vi har derfor udviklet denne guide til at finde de bedste lån og en låneberegner til at kunne vurdere dem. Ligeledes har vi udvalgt nogle af de mest konkurrencedygtige lån på markedet.

Alle kan komme i en situation hvor der er behov for en midlertidig saltvandsindsprøjtning. Måske er bilen gået i stykker og skal på værksted, måske trænger man til at komme på en lækker charterferie, eller der er lige kommet en ny telefon på markedet som man bare skal have her og nu.

Her kan et traditionelt banklån være for besværligt at optage, da man skal til møder for at redegøre for sin økonomi og stille sikkerhed for lånet. Og har man en god økonomi, kan det såmænd være en udmærket løsning, hvis blot man har lagt en plan for tilbagebetalingen.

Hvor meget kan man låne?

Lånebeløbets størrelse varierer meget med online kviklån, og det afhænger selvfølgelig af, hvad lånet er tiltænkt. Grundlæggende bør man aldrig låne mere end nødvendigt, da hver en lånt krone koster, men et online lånebeløb ligger mellem et par tusinde til 350.000 kr. I forlængelse heraf bør man heller aldrig låne mere end privatøkonomien kan bære. Langt de fleste vælger at låne nogle tusinde kroner til en engangsinvestering som f.eks. en ny telefon eller anden forkælelse.

Modsat det traditionelle banklån foretages ikke en detaljeret gennemgang af ens økonomi. Blot skal man kunne opfylde nedenstående krav:

Alder: Som minimum skal man være myndig, dvs. 18 år. Flere udbydere har dog også krav om at være 21, 23 eller 26 år, da unge mennesker ofte har en mere sårbar økonomi.

Registrering som dårlig betaler: Det bliver meget svært om end ikke umuligt at optage lån, hvis man er registreret i RKI eller Debitorregistret som dårlig betaler. Hos de få udbydere hvor det stadigt er muligt vil det kun være meget dyre lån.

Nem-ID: Man skal kunne verificere sig via Nem-ID og underskrive lånedokumentet hermed,

Fast indtægt: Selvom der ikke er store krav til at optage online lån, vil man unægtelig stå bedre ved at kunne fremvise en stabil økonomi og fast indtægt. Man vil tilmed stå endnu bedre ved at kunne fremvise fællesøkonomi, da der så automatisk er flere penge i husholdningen.

Med andre ord har det aldrig været nemmere at optage lån end nu. Internettet bugner med lånemuligheder hvis blot ovenstående er opfyldt, så det er bare med at få fundet det bedste lån. Men hvordan finder man det og hvad skal et billigt online lån koste?

Hvad koster et online lån?

Med enkelte få undtagelser koster det penge at låne penge. Enkelte udbydere tilbyder dog gratis lån første gang, for på den måde at vinde flere kunder på sigt. Hvor dyrt lånet bliver, afhænger meget af, hvor stort et lån man vælger at optage, da der som sagt skal betales renter af hver eneste lånt krone. Dertil kommer den månedlige ydelse, renten, løbetid mm. også have stor betydning for lånets pris.

Der findes dog også billigere alternativer i form af kassekredit. Her er det muligt at bruge flere penge end der egentligt står på bankkontoen, og det overtrukkede beløb bliver så trukket fra næste løn. Der løber først renter på hvis kontoen efter et bestemt stykke tid ikke er udlignet. Men man skal naturligvis se overtrækket som mulighed for bare at bruge penge. Det er stadig en nødløsning på et akut pengeproblem. Er man studerende, har man også mulighed for at optage et SU-lån til en lav rente, enten fast hver måned eller i enkelte måneder.

I forhold til det traditionelle banklån er renten på forbrugslån som regel højere, men til gengæld er hele processen nemmere, smidigere og mere enkel. Lånetager skal med andre ord betale mere i rente for de fordele der følger med et online-lån.

Hvad skal man være opmærksom på?

For at gøre hele processen mere transparent og enkel har vi udviklet vores online låneberegner som du kan finde her. Med den kan du som skrevet få et klart overblik over, hvor meget lånet i sidste ende med alt inkluderet kommer til at koste pr. måned.

Som nævnt er det enkelt at optage lån online. Man indtaster sine oplysninger online og får så svar inden for ganske få minutter. I henhold til ovenstående krav bliver langt de fleste godkendt, og så skal man blot underskrive lånet med Nem-ID, og så modtager man pengene. Det er penge som man som skrevet kan bruge på lige, hvad man ønsker, så det er en udmærket løsning på en uventet eller uforudset udgift der skal indfries straks.

Den præcise rentesats for lånet bliver først fastsat når man modtager sit personlige lånetilbud. Derfor bør man aldrig tage det første tilbud, men derimod afsøge markedet med minimum 3 låneansøgninger, og af disse skal man så vælge det bedst egnede. Førnævnte begreb ÅOP spiller her en vigtig rolle, da man med dette kan sammenligne lånene. Helt grundlæggende kan siges, at jo kortere løbetid lånet har, jo højere vil ÅOP være, da stiftelsesomkostningerne så er større. Omvendt vil ÅOP være lavere, jo længere det varer at afbetale lånet.

Sådan bruges låneberegneren

Ved at anvende en låneberegner får man oplyst, hvor meget der skal afdrages hver måned, alt inklusive. Først indtaster man lånebeløbet, hvad renten er i procent, hvor lang lånets løbetid er i måneder og hvor høje stiftelsesomkostningerne er. Vores låneberegner kan findes og afprøves her.

Lån med omtanke og god samvittighed

Som beskrevet er det meget enkelt, hurtigt og ligetil at optage et lån online, og modsat et banklån har man komplet frihed til at bruge lånebeløbet som man ønsker. Det er heller ikke nødvendigvis en dyr løsning, men det kan det blive hvis man planlægger og overholder tilbagebetalingerne. Man behøver ikke nødvendigvis være et økonomisk geni, men man skal have styr på centrale nøglebegreber og egen økonomi, da det ellers kan give bagslag.

Da der ikke er noget dybere tjek af økonomien, må man selv være på forkant og vurdere, om man kan betale lånet tilbage. Hvis man vurderer at det bliver svært, kan det være en god ide at følge nedenstående råd:

  • Ved høje boligudgifter har man mulighed for at søge om boligstøtte
  • Man kan spare mange penge ved at fjerne unødige faste udgifter ved at gennemgå budgettet eller finde billigere alternativer. Bruger man virkelig alle kanalerne i den store TV-pakke, eller kunne man måske nøjes med den lille pakke? Kunne man i forlængelse heraf måske nøjes med et mindre internet-abonnement eller undvære fitnessabonnementet hvis man kun sjældent bruger det?
  • Man kan også afsætte færre penge i budgettet til tøj, sko og andre fornøjelser. Ved at fastsætte bestemte beløb til alle poster i sit budget får man overblik og kan nemmere skære ned. Måske virker en besparelse på et par hundrede kroner hist og her ikke som meget, men samlet set giver en god månedlig besparelse, og på årsplan varmer det gevaldigt i budgettet.
  • Ved at lave madplan og få struktureret sine indkøb køber man automatisk sjældnere ind og undgår dermed fejlkøb og spontane indkøb som ekstra cola, slik og lignende.
  • Man kan nogle gange føle at pengene forsvinder mellem fingrene uden at man egentligt får noget for pengene. Ved at gennemgå sine udgifter kan man hurtigt finde steder at spare.

Lån hos os

Hvis du overvejer at optage lån, er der flere muligheder. Beslutter du dig for at optage et forbrugslån, kan vi hjælpe dig. Det nytter ikke blot at søge efter det billigste lån uden at have nogen viden eller forståelse af centrale nøglebegreber. Her har vi gjort en stor del af forarbejdet for dig.

Vi er specialister i online forbrugslån og kan tilbyde dig de bedste lån på markedet, og vi vælger løbende nye til. Med andre ord kan vi hjælpe dig med lån af mange forskellige størrelser, der passer perfekt til dine behov. Vi har lagt en masse arbejde i at gøre hele processen nem og overskuelig, men det er stadig vigtigt at være kritisk og vælge det bedste lån.

Skriv en kommentar